2013. január 30., szerda

Utolsó téli hét

Eljött számomra az utolsó téli hét. Az elmúlt egy hónap a szellemi és fizikai adaptálódással telt. Egy hónapja kezdődött el új szakasza életemnek. Ugyan teljes tudatában voltam, hogy mi fog következni december 31.-e után mégis szükség volt a változás megszokására.

A napi életritmus új rendbe állt, ami a nap végén hihetetlen többlet szabad időt jelent: 2 órát, amit kedvesemmel vagy barátaimmal tőlthetek el. Ez egy új életstílus 5 év után. Nem kell reggel f6-kor kelnem minden nap, így sikerül 8-9 órát egy huzamban pihenni. Ez szükséges! Ez kell! Ez jó! Nagyon jó! Egyes kutatások szerint napi 1 óra plusz alvás nagyobb boldogságot jelent, mint évi 10 000 dollár többlet jövedelem. Erről biztos lehet vitatkozni, de amikor az ember munkájának része, hogy pihenjen, ráadásul a megfelelő minőségben, akkor boldogságot kell választani.

Az edzés tervhez adaptálódás a szervezetem számára kihívás volt. A szeptember/október időszakban ugyan napi két edzés volt majd mindig ezt sokszor felül írta az élet. Most az edzéstervvel ír felül majdnem minden mást. November/decemberben csak napi egy edzés volt, de ez kellett, hogy pszichésen ne menjek falnak, mert kezdett sötétedni és a tél is eljött. Ezzel párhuzamosan, sajnos rá kellett jönnöm, most mikor ismét két edzés van, hogy a szervezet nem egy gép, pontosabban az, amit folyamatosan fejleszteni kell. Ez a fejlesztés viszont lassú, mint egy 3D printer - rétegről rétegre dolgozik. Ezt sokan tudják, akik e sorokat olvassák. Minden esetre nehéz volt ráébrednek, hogy 4 hét alatt sikerült adaptálódni...

Azért be tettem egy versenyt Szlovákiában, 2k ergot. Pöstyénbe utaztunk, kis Danubiusos csapattal és Fruzsival. A verseny előtti két napot könnyebben vettem, és jól is ment a verseny, leszámítva az utolsó pár csapást, ahol egy kicsit kiengedtem és ezt nem kellett volna. Ebből tanul az ember! 6:20 lett az idő, ami végül is nem rossz. Figyelembe véve hogy nem volt külön vissza pihenés, nem volt pörgetés, volt helyette mandula műtét kiírás! Egyébként életembe másodszor futamgyőztesként szerepeltem. Aztán jött a második futam a nehéz csávokkal, és ketten azért rántottak 6:00 alatt. Bécset már nem is vállaltam, inkább edzettem. Igaz Széll Domonkos rábeszélt, hogy kell húzni egy 6kilométert...amit lehet, így ki kellett volna, hagyni, mert az elmúlt hónap legkeményebb hetét abszolváltam előtte, ami meglátszott az eredményen is. De Domonkos megnyugtatott az értelmet el kell felejteni így nem is foglalkoztam az erdménynek sem nevezhető teljesítményemmel.

A múlt hét viszont végig ment és ha nem lett volna dolgom csütörtökön, akkor 100%-ra meg van minden. Most már pihenek a jövő hétig a mandula műtétre. Két hét biztos off, talán három is, de utána már vízen folytathatom a felkészülést!!! Amit különösen várok! Szóval ez az utolsó téli hét.

Apropó!

Sokan azt gondolják, hogy a mindennapok csak az edzésről szólnak, evésről és alvásról. Sajnos az élet, azért ennyire nem egyszerű. Ugyan a nagybetűs munkát lecseréltem egy kisebb betűs re, de ezzel is kell foglalkoznom, dolgoznom. Az Orrlabda.hu, a mandiner.evezés vagy a Budapest Kupa mind olyan feladatok, amik nem csak jó projektek, evezős projektek, de sokkal jobb feladatok, mint bármi, amit korábban dolgoztam. Mindegyik kihívás és lehetőség: tanulni, fejlődni és fejleszteni - magamat és az evezést is!

Az elmúlt két év érmei

1 megjegyzés: