2013. december 31., kedd

Egy év

Eltelt az év. 2013. December 31-e van, a második edzés után itthon pihenek. Felnőtt életem első szilveszter estéje, hogy nem megyek valahova éjjel. Se a pesti éjszaka, se egy evezős házibuli, se a Margitszigeten a korábbi években szokásos Danubiusos/evezős bulija. Egyrészt fáradt vagyok, másrészt valamiért semmi kedvem sincs sodródni az árral, járni az Ötkert, Doboz, Kolor tengelyt. Azoknak, akik mennek jó időtöltést kívánok. Nekem most egy jó Gálvölgyire van szükségem.

Visszatekintve az évre sok jó és sok nehéz pillanattal kell szembenéznem. Esküvő, apaság, evezés, vállalkozás, mind-mind akárcsak egyenként több kötetes könyvtémák. Ráadásul nálam mindezek keresztezik egymást és egy komplex egyveleget alkotnak. Mint minden evezősnek az éves verseny naptár erősen befolyásolja a magánéletünket. Mandulaműtét után egyből esküvő, majd felkészülés a tájékoztatóra, ahol sikerült úgy leépíteni az előző másfél hónap munkáját egy rossz sorsolás miatt, mintha el se kezdtem volna evezni a műtét után. Velence és Bled már sokkal jobb, felszabadultabb élmény volt és a dubló versenyek Csepivel, mind-mind az mondták jó az út amin haladok. Az országos bajnokságon a szkiff felemás eredménye után a dubló előtt nagy hiba volt nem levezetni, de ha valamit 30 évesen kell meg tanulni, akkor 30 évesen kell megtanulni. Augusztus pihenéssel egy kislány, a lányom megismerésével telt. Heti öt edzés és nagy mennyiségű erősítés jó szintre hozott fel. (Erről karrierem végén közlök majd adatokat.) Szeptember és október jól telt. Sok edzéssel, 5 év után edzőtáborral és október/november fordulóján két jól sikerült hosszú távú versennyel, hogy aztán belefussak egy hatalmas fiaskóba a 6km-es ergo teszten. Utólag visszatekintve valószínűleg a pár nappal később kijövő arcüreggyulladás tett be annak a versenynek, de rájöttem, ami nem megy nem kell erőltetni. Decemberben ergo, ergo és ergo program egészen március 1-ig, győri ergo ob-ig. Aztán ismét víz.

A FISA új kvóta javaslata néhány hete gyomrosként ért. De ezzel már nem is foglalkozom, mert nem tudom befolyásolni.

2014-et, ahogy az imént olvastam, tiszta lappal kezdjük. Több edzés, kevesebb idegeskedés, több flow, több hit saját magamban és nem figyelés másokra. Több család, több természet, kevesebb internet, kevesebb facebook, több stretching, kevesebb sérülés. Több km. Magasabb tempo. Jobb versenyek. Jobb vízfogás.120-120-150



2014-ben a Csepel EK színeiben folytatom a versenyzést. 12 idény után váltok verseny klubot. A Danubius klubtagságom továbbra is fenntartom, mert szeretek a Margitszigetre járni, rengeteg emlék köt oda, amit nem akarok elfelejteni és végül szeretek a nagy Dunán evezni, még akkor is, ha sokszor az edzések hatékonysága miatt a kis Dunát választom.

Boldog új évet, sok evezést, kiváló vizet és sportsikereket kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése