2015. március 28., szombat

Londonból szeretettel 1. Rész

Tegnap reggel a 6:30-s ryanair járattal elindultunk Londonba a Head Of the River Racere. Európa legnagyobb nyolcas versenyén fogunk indulni a csepeli nyolcassal. 

A hétvégi Budapest Kupás verseny sok szempontból nehéz volt. A déli szél és a kilazult lapát nyél mellett nagyban korlátozta a csapatot a szervezői tevékenységem. Ugyan lényegesen kevesebb stresszel és több alvással indultam mégis tudom, hogy ez elvett a csapat eredményéből. Ezzel viszont nincs mit kezdeni.

London egy teljesen más történet. Pihentebb és külső stressz nélkül érkezem, érkezünk. Idén 360 csapat fog versenyezni és noha utoljára 2 éve indult Csepel néven csapat megkaptuk a 17-es rajtszámot. Ez nagy szó, az pedig még nagyobb, hogy a britishrowing honlapján kiemelték csapatunkat - sőt Szekér Lacival közös 2009-es EB eredményekről is meg emlékeztek.


A University Of London Boat Clubbol szálltunk vízre egy kölcsön kapott új Wintech nyolcassal ma reggel már teljes csapattal. 



A Temze egész nap sistereg a víztől! Folyamatosan nyolcasok mennek felés le, motorcsónakokkal. 


A Puttney és Chiswick közti számtalan evezős klub ilyenkor telelesz csapatokkal. Szombaton reggel fél nyolcra kellett érkeznünk, hogy a délben induló veterán Head előtt evezhessünk. A víz nagyon nehéz, a nagy Duna sokszor lényegesen egyszerűbb történet. Motorcsónakok és csapatok a pálya teljes szakaszán. 

Péntek este és szombat délben is az evezős klub konyháján ettünk, mert lényegesen olcsóbb, mint bármi Londonban és jó is volt. 

Ami biztos már most, akár hogyan is végzünk a tapasztalat építeni fog a csapaton emberileg és evezős tudásban is.


Egyenlőre várjuk, hogy mit hoz a holnap az időjárás tekintetében. Sajnos van rá esély, hogy a nagy szél miatt elmarad a verseny. 



Délután csendes pihenő után a British Múzeumban voltunk és a Sohoban.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése