2015. július 11., szombat

59 nyolcas

59 nyolcas indul az idei evezős OBn Szegeden a hétvégén! Szép szám! Örömmel számoltam meg a programban, mert hiszem, hogy a magyar evezés fejlődését leginkabb a nyolcasok számával lehet lemérni!

Minden hajó egység a maga nemében zseniális élményt tud nyújtani. Mondja ezt az evezős bennem, mert ha fociznánk gondolom a pálya mérete lenne hasonló ismérv. A nyolcasban ezen túl van valami megdöbbentően más. Ha egy nyolcas jól megy az megaranyozza a vízen töltött pillanatokat. Az evezés veleje. Nyolcasban fejlődik legjobban az ember türelme is - még ha ez furán is hangzik tőlem. Tény, hogy az elmúlt két szezonban a prioritási lista elején szerepelt nálam ez a hajóegység és lényegesen változtatott rajtam és társaimon is! 

Ha a nyolcasok száma nő az több ponton is jó teljesítménymutató:
- több ember evez (a kluboknak csak ezt a hajót kell menedzselni)
- több eszközünk van
- jobban tudunk szervezni, toborozni, motiválni, 
- több jobb versenyt csinàlhatunk

Az idei évben szinte csak nyolcast vállaltam: Budapest Kupa, London Head Of the River, Szeged, Pozsony 8km, Wienerachter, Velence, Bécs Nightrow. Most a bajnokság jön, aztán Metkovicra próbálok egy csapatot szervezni. Az ősz messze van, de a legjobb az lenne, ha össze jönne még felnőtt versenyzőként a Head Of the Charles, az amszterdami Roei vierkamp, Split és az Inverno sül Po.

A magyar versenynaptár kapcsán pedig az lenne nagyon jó, ha a vidék bajnokság programjában benne lenne a felnőtt nyolcas és ha az obn a férfi és a női felnőtt nyolcas nem egymás után lenne, mert annyira sok hajónk azért nincsen.

Találkozunk hétvégén Szegeden! Mindenkinek jó versenyzést!

Pozsonyi egyetemi regatta rajta Dévánál

Pozsonyi díjkiosztó előtt

Budapest Kupa - saját rendezésben 

Téli evezés Romvári  "Rutyma" Lászlóval

A Capital Cup körverseny ezüstérme 

Capital Cup díjkiosztó

Head of the River Race 2015 - a legjobb tiszta csepeli eredmény 25.

Wiener Achter

Wiener Achter 2015


Nighrow 2015

2011. április Head of the River - az első nemzetközi nyolcasversenyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése